Актуално - Новини
 
 


Тракийски дружества
Представители на ръководството на СТДБ почетоха Деня на Тракия на Петрова нива

На 30 март 2024 г. тракийци, патриоти и родолюбци се събраха в историческата местност Петрова нива в Странджа, за  да  почетат  Деня на Тракия и подвига на българските воини, загинали за свободата на Отечеството.

Домакин на честването беше кметът на Община Малко Търново Илиян Янчев. Събитието уважиха Красимир Премянов – председател на Съюза на тракийските дружества в България, В. Иванова, главен редактор на в. „Тракия“, Зорница Радонова, народният представител инж. Петър Кънев българският лекар проф. Иван Гаврилов, проф. Иво Христов, доц. Бони Петрунова - директор на Националния исторически музей към БАН, Георги Бъклев -- председател на Тракийско дружество Дико Джелебов в Малко Търново „Дико Джелебов“, странджанският изпълнител К. Михайлов, тракийци, общественици и местни хора.

„По традиция се събираме на Петрова нива, за да почетем паметта на героите от Балканската война. Нека днес всички се помолим за онези, които преди толкова години са се вдигнали, воювали са за нас – идните поколения, за да можем днес да бъдем свободни. Бъдете горди българи!“ Това каза пред монумента на Петрова нива кметът на Малко Търново Илиян Янчев, където той посрещна гости за отбелязването на Деня на Тракия.

Кратки слова произнесоха Красимир Премянов и проф. Иван Гаврилов

Паметта на героите от Одринската епопея беше почетена със свеждане на глава и едноминутно мълчание. Пред паметника бяха поставени венци и цветя.


 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн