Актуално - Слова
 
 


Тракийски дружества
Поздравителен адрес до Негово Светейшество Неофит – Патриарх Български и Митрополит Софийски

ДО
НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО
НЕОФИТ - ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ
И МИТРОПОЛИТ СОФИЙСКИ

ВАШЕ СВЕТЕЙШЕСТВО,

Позволете ми от името на Съюза на тракийските дружества в България и лично от мое име да поднеса почитанията си по случай избора Ви за Патриарх Български и Митрополит Софийски.

Оценявам  избора Ви като акт  с изключителна значимост, тъй като за първи път в най-новата история на България се проведе свободен събор и избор за български патриарх.

От днес Вие сте олицетворение на очакванията и надеждите на българските граждани, наш пастир и  духовен  водач, призван да върне вярата на хората,  да работи за единението на българската нация, за съзидание, достоен живот и напредък.

Уверен съм, че тесните връзки между Съюза на тракийските дружества в България и Българската православна църква, ще продължат да се развиват в името на защитата на българщината и на тракийската кауза, към която църквата винаги е била съпричастна. Ето защо ние българите от Тракия,  гледаме с надежда и упование в бъдещето и вярваме, че Вие  ще останете  наш верен съмишленик.

Нека Бог Ви даде сили  и търпение да ни водите по правилния път на вярата и доброто, защото за нас Българската православна църква е опора за съхраняване на православното единство, на българския национален дух и култура, на единна България.

Пожелавам Ви здраве, мъдрост и успех в името на християнските ценности, в името на партиотизма и родолюбието, в името на добруването на българския народ.

КРАСИМИР ПРЕМЯНОВ,
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СТДБ

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн