Архив - Новини 2018-2019
 
 


Тракийски дружества
Поздравителен адрес до ТД в Перник

Председателят на СТДБ изпрати поздравителен адрес до г-н П.Янков – заместник-председател на ВК на СТДБ и председател на ТД „Капитан Петко Войвода“, Перник, в който се казва:

УВАЖАЕМИ Г-Н ЯНКОВ,
СКЪПИ ТРАКИЙЦИ,

Приемете моето и на Централното ръководство на СТДБ приветствие по случай 30-та годишнина от възраждането на тракийското движение във вашия край.
С волята  и усилията  на всички вас в Перник и региона  се изгради едно силно ядро, което  мобилизира тракийци и ги обедини около тракийската кауза, а нашата организация се утвърждава все повече и печели все по-голям авторитет сред обществеността и вашите съграждани.

Годината 2019-а  е знаменателна, защото почитаме делото и 175-та годишнина от рождението на вашия патрон и един от нашите основатели - българския национален герой Капитан Петко Войвода, превърнал се в символ на българския национален дух, на неугасващия стремеж към свобода, патриотизъм и родолюбие, в името на  единна България.

Уверен съм, че благодарение на традицията и енергията на дружеството в него ще има още много идеи, инициативи и събития, че клубът ви ще продължава да бъде истинско средище на тракийци, които ще се чувстват у дома си и ще участват активно в съюзния организационен живот.
Искам да благодаря на всички вас -  заради отговорността ви да  съхранявате безкористно паметта и силата  на българската национална идентичност и да я предавате неотменно и от сърце.

Носете с чест името на Капитан Петко Войвода и нека децата и внуците ви бъдат достойни ваши последователи!

Желая ви много здраве, енергия и оптимизъм!“

С уважение,
Кр. Премянов,
Председател на СТДБ


 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн