Архив - Новини 2011-2013
 
 


Тракийски дружества
Председателят на СТДБ изпрати поздравителен адрес до участниците в научната конференция „От Лондон през Букурещ и Ньой“

Председателят на СТДБ Красимир Премянов изпрати поздравителен адрес до участниците в научната конференция „От Лондон през Букурещ и Ньой“, която се провежда под патронажа на министъра на отбраната на Република България Ангел Найденов. Пълният текст поместваме по-долу.

ДО
МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА
Г-Н АНГЕЛ НАЙДЕНОВ
ДО
НАЧАЛНИКА НА ВОЕННА АКАДЕМИЯ
„Г.С. РАКОВСКИ“
КОМОДОР ДИМИТЪР АНГЕЛОВ
ДО
ГЕН. О.З. СТОЯН ТОПАЛОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА
СЪЮЗ НА ОФИЦЕРИТЕ И СЕРЖАНТИТЕ
ОТ ЗАПАСА И РЕЗЕРВА

УВАЖАЕМИ Г-Н НАЙДЕНОВ,
УВАЖАЕМИ КОМОДОР АНГЕЛОВ,
УВАЖАЕМИ ГЕНЕРАЛ ТОПАЛОВ,
УВАЖАЕМИ УЧАСТНИЦИ В КОНФЕРЕНЦИЯТА,


Позволете ми от името на Съюза на тракийските дружества в България и лично от мое име да ви поздравя по повод на откриването на  научната конференция на тема  „От Лондон през Букурещ и Ньой“ под патронажа на министъра на отбраната на Република България Ангел Найденов.

Събира ни една голяма тема и един вълнуващ повод,  и те ни правят  съмишленици, за които отбелязването на може би най-героичната и славна страница от българската история – 100-годишнината от Балканските войни, е синоним на войнската чест и слава, на подвига и на родолюбието и българщината. И това е така,  защото днес имаме примера и отговорността да говорим за саможертвата в името на Родината и за историческото място и значение на войнската доблест  и героизма на българския офицер и  войник.

Приемете уваженията на Съюза на тракийските дружества в България за това благородно и значимо  ваше начинание, както и за призванието, което следвате неотменно през годините – да утвърждавате българската национална кауза, да пробуждате патриотизма, да отстоявате приемствеността между поколенията  преклонението пред историята.

Вярвам, че и занапред всички ние –държавните институции и граждански организации в Република България, ще бъдем обединени от нашата родолюбива кауза да продължаваме да бъдем стожери на любовта към Родината и на българския дух, за да пребъдат те във времето.

Това е нашата обща свещена отговорност пред историята и пред бъдещите поколения.

Желая Ви здраве, плодотворна работа и много успехи в патриотичната Ви дейност!

Красимир Премянов,
Председател на СТДБ                                      

 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн