Архив - Новини 2018-2019
 
 


Тракийски дружества
148 Основно училище ,,Проф. Доктор Любомир Милетич" в София чества патронен празник

148 Основно училище в столицата тържествено отбеляза Деня на народните будители и патронен празник на училището, носещо името на Любомир Милетич - първият български учен, описал геноцида над тракийските българи през 1913 г. Техните потомци, обединени в Съюз на тракийските дружества в България, се отнасят с дълбока почит към делото му и сътвореното от него в тяхна памет.

Празникът започна с вълнуващо слово на Ани Деянова - директор на училището,  която поздрави всички ученици, учители и родители  по повод Деня на народните будители и патронния празник на училището. В словото си тя им пожела да пазят жив духа на възрожденците, да помнят тяхното делото и да бъдат достойни негови продължители.

Поздравителни адреси  за празника на училището бяха получени от Кр. Премянов – председател на Съюза на тракийските дружества в България, от Тракийско дружество „Тракия“ в София, от Национално тракийско сдружение „Завръщане към корените“, от държавни институции, приятели, гости и родители.

Гост на тържеството беше  Божанка Богданова като  представител на СТДБ, председател на ТД „Тракия“ и Национално тракийско сдружение „Завръщане към корените“, която поднесе своите благопожелания на учениците и учителите.

Празничната програма, подготвена от учениците напомни за смисъла от делото на будителите и получи аплодисментите на всички присъстващи.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн