Архив - Новини 2020-2021
 
 


Тракийски дружества
Председателят на СТДБ поздрави Антон Киссе за последователното отстояване правата на българската общност в Украйна

Днес Върховната Рада на Украйна гласува Постановление за създаване на нови административни райони, съгласно което най-голямата българска общност в Украйна ще живее обединена в Болградски район. По този повод Кр. Премянов - председател на СТДБ изпрати поздравителен адрес до Антон Киссе - депутат във Върховната Рада на Украйна и Президент на Асоциацията на българите в Украйна, в който се  казва:

Уважаеми г-н Киссе,

Съюзът на тракийските дружества в България приветства постигнатия резултат от колективните усилия на членуващите  в ръководената от Вас асоциация  родолюбиви българи, авторитетни дейци на образованието, културата и общественици в Украйна, които подкрепиха идеята за запазване на българската общност с център Болград в рамките на новото административно териториално деление на страната.

Вашите усилия бяха подкрепени от г-жа Илияна Йотова - Вицепрезидент на Република България, от българските власти, от политически партии и обществени организации, сред които и Съюзът на тракийските дружества в България.

Постигнатият резултат показва актуалността на девиза: „Съединението прави силата“.

Благодарение на подхода, приложен от Вас и подкрепен от българските дипломати, Украйна разбра, че българската общност е естествен мост на дружбата и сътрудничеството между двете страни и народи.

С уважение,
Красимир Премянов,
Председател на СТДБ



 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн