Актуално - Позиции
 
 


Тракийски дружества
Позиция на Председателя на Съюзa на тракийските дружества в България по предстоящата промяна в учебните планове по литература

Тази сутрин, 21 юни 2013г, в телефонен разговор с Анелия Клисарова -  Министър на образованието и науката, Председателят на СТДБ Красимир Премянов  възрази  остро по повод на  появилите се в медиите твърдения, че ще се променят учебните планове по български език и литература, предвиждащи премахване на произведения на Христо Ботев и Димитър Димов и др. от учебната програма.

Той е получил уверенията на министъра, че докато тя е на този пост, няма да позволи от програмата по български език и литература да отпадат произведения на български класици.

Министър Клисарова е подчертала, че объркването е причинено от проект, разработван по време на управлението на ГЕРБ, който е качен на сайта на МОН.

Председателят на СТДБ е бил информиран, че е разпоредена проверка, която да установи как е разработен проектът, кой го е подписал, на какъв принцип е решено кои произведения да отпаднат и кои не, и че след приключване на проверката виновните ще бъдат дисциплинарно уволнени.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн