Архив - Новини 2011-2013
 
 


Тракийски дружества
Председателят на СТДБ проведе среща с посланика на Република Гърция

На 29 октомври,  Кр. Премянов - Председател на СТДБ, проведе среща с г-н Димостенис Стоидис - извънреден и пълномощен посланик на Република Гърция в България. В срещата участваха член. кор. проф. д.ф.н. В. Проданов - директор на ТНИ и Василиос Меллиос  - член на ВК на СТДБ.

По време на срещата г-н Премянов даде висока оценка на досегашното сътрудничество между СТДБ и посолството на Република Гърция и запозна г-н Стоидис с дейността на Съюза на тракийските дружества, с неговите инициативи в настоящата юбилейна година, посветена на 110-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, 100-годишнината от Балканските войни, 100 - годишнината от разорението на тракийските българи. 

Председателят на СТДБ информира посланика, че във връзка с предстоящата 170-годишнина от рождението на Капитан Петко Войвода, моли за съдействие гръцките власти да бъде поставена паметна плоча на Войводата на о-в Крит, която да напомня за неговото участие в Критското въстание. Във връзка с това, информира, че СТДБ е изградила паметници на Войводата в Рим  с любезното съдействие на италианските власти и в  Киев с любезното съдействие на украинските власти. Кр. Премянов информира гръцкия посланик и за доброто взаимодействие с турските власти за инициативи на СТДБ в тази посока.

Кр. Премянов  потърси съдействие от посланика за установяване на партньорски отношения със сродни на СТДБ и ТНИ организации  и структури в Гърция. Гръцкият посланик бе уведомен, че ще получава покани за мероприятията, организирани от СТДБ

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн