Архив - Новини 2011-2013
 
 


Тракийски дружества
Председателят на СТДБ проведе среща с директора на Дирекцията по вероизповеданията към Министерски съвет

Днес, 19 юли,  Кр. Премянов - Председател на СТДБ проведе среща с г-н Емил Велинов – директор на Дирекцията по вероизповеданията към Министерски съвет.

По време на срещата г-н Премянов изрази удовлетворение от досегашната съвместна работа  и запозна г-н Велинов с дейността на Съюза на тракийските дружества, с неговите инициативи и предстоящи прояви, със започналите разговори с представители на турската страна за възстановяването на българския православен храм в Лозенград и за организиране на музейна експозиция „Тракия” в метоха на българската православна църква „Св. Стефан” в Истанбул.

Председателят на СТДБ  подчерта необходимостта от  поддържането на православните храмове „Св. Георги“ и „Св.Св. Константин и Елена“ в Одрин и от съдействие за спешен ремонт на  църквата  „Св. Иван Рилски“ в с. Доброплодно,  изградена  с доброволните  дарения и труд на заселилите се там през 1886 г. малоазийски българи.

В разговора беше отделено място  и на позицията на СТДБ във връзка с предложените промени в Закона за вероизповеданията, който предстои да бъде гледан на второ четене в Народното събрание.

 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн