Архив - Новини 2011-2013
 
 


Тракийски дружества
Работни срещи на председателя на СТДБ в Хасково, Харманли и Ивайловград

На 9 април председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов проведе работни срещи с председателите на тракийските дружества в Харманли - Маргарит Попов, в Ивайловград с Никола Илиев, в Хасково с К. Сарджев.

Кр. Премянов и К Сарджев проведоха среща с Диана Овчарова - кмет на Община Ивайловград.  По време на срещата бяха обсъдени съвместните инициативи, съпътстващи провеждането на  Националния младежки тракийски събор “Илиева нива” – Ден на тракийското дете.

Бе подчертано, че в духа на разбирателство и сътрудничество, които традиционно съществуват между двете страни,  съборът и тази година ще бъде  един от най-важните акценти в План-програмата на Съюза на тракийските дружества в България и в културния афиш на Община Ивайловград.

„Всяка година ние идваме, за да се поклоним пред паметта на невинните жертви - децата, загинали през злокобната 1913-та година, когато турският башибозук безчинства над този край. – посочи г-н Премянов.  – И ще поддържаме спомена за това винаги жив, защото знаем, че народ без памет е народ без корени“.
 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн