Архив - Събития-Национални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
Председателят на СТДБ участва в Общото събрание на РАО „Тракия”

Сесия на Общото събрание на РАО „Тракия” и дискусионен форум по актуални теми за местните власти се проведоха на 5 и 6 юли 2023 г. в Поморие.

Бяха приети отчетите на ръководните органи на Асоциацията за 2022 г., както и проектобюджет и програма за дейността за 2023 г.

В своето приветствие Председателят на Управителния съвет на РАО “Тракия” и кмет на община Сливен г-н Стефан Радев заяви, че въпреки трудностите, е създадена атмосфера на партньорство и разбирателство, с осъзнатата необходимост от съзидание. И изрази надежда, че и през настоящата 2023 г. година работните срещи Асоциацията ще помагат за решаване на трудности и проблеми, като подчерта, че РАО „Тракия” е мощен инструмент за междуобщинско сътрудничество.

В дискусията се включи и Шюкрю Генч, кмет на община Сариер, Истанбул, който е и член на Управителния съвет на Съюза на общините от Тракия, Турция. Той сподели, че турските общини се сблъскват със сходни проблеми – последиците от ковид пандемията и войната в Украйна, недостигът на финансови средства и др.

Обсъдени бяха възможностите за съвместни проекти между членуващи общини в двете сдружения по Програма Интеррег за трансгранично сътрудничество България - Турция.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн