Архив - Новини 2016-2017
 
 


Тракийски дружества
Съболезнователен адрес до Н. Пр. Аник Ван Кълстър – извънреден и пълномощен посланик на Кралство Белгия в Република България

Днес председателят на СТДБ изпрати съболезнователен адрес  по повод терористичните атентати в Брюксел до Н.Пр. Аник Ван Кълстър – извънреден и пълномощен посланик на кралство Белгия в Република България. Пълният текст можете да прочетете по-долу.

ВАШЕ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО,

Позволете ми да изразя към Вас, а чрез Вас и към Негово величество Филип - крал на Белгия нашите съболезнования по повод трагичните събития в Брюксел от 22 март т.г. Невинно загиналите граждани и ранените от варварските терористични актове на Ислямска държава граждани са ни близки по съдба.

Централното ръководство на Съюза на тракийските дружества в България изразява дълбокото  си възмущение по този повод. Членовете на СТДБ, които  са особено чувствителни към насилието и отнемането на човешки живот поднасят дълбоките си съболезнования към близките на загиналите и пожелават бързо възстановяване на ранените.

Преди малко повече от 100 години нашите предци също са били подложени на жестоко насилие, раните от което едва ли някога ще зараснат. Въпреки това, следвайки заветите на българските национални герои и тракийските българи - учредители на нашата организация, ние твърдо се противопоставяме на агресията и ксенофобията като методи за налагане на етническо и религиозно присъствие. Ние сме за съгласие и толерантност в съответствие с действащите норми на националното и международно право.

Приемете още веднъж, Ваше превъзходителство, нашите най-искрени съболезнования и солидарност.
                                                                                                             

С уважение,
Красимир Премянов
Председател на СТДБ

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн