Архив - Новини 2018-2019
 
 


Тракийски дружества
Среща на ръководството на СТДБ с директора на неделното училище в Истанбул

Председателят на СТДБ се срещна с Невин Даудова – директор на неделното българско училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Истанбул, което се помещава в сградата на Българската Екзархия. В срещата участва Божана Богданова - председател на Софийското тракийско дружество и на инициативата „Завръщане към корените.

Създадено преди пет години по инициатива на Българското генерално консулство в Истанбул за нуждите на децата от българската общност, училището има за цел да организира обучение на роден език за деца и възрастни, и да съхранява националното самосъзнание и българската културна идентичност на сънародниците ни в космополитния град. Тази цел е свързващото звено между екипа на училището и тракийци.

По време на срещата, проведена в София, бе обсъден въпроса за снабдяване с тракийски национални носии и с български учебници на децата в училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Истанбул. Съюзът на тракийските дружества в България има сериозна роля за поддържане на българското присъствие  в съседна Турция и с удоволствие ще направи необходимото, за да дари тракийски носии и български учебници на учениците.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн