Архив - Новини 2018-2019
 
 


Тракийски дружества
Председателят на СТДБ и научният секретар на ТНИ проведоха среща с Кр. Вълчев - министър на образованието и науката на Република България

Днес, 7 февруари 2019 г. председателят на СТДБ Красимир Премянов и д-р Ваня Стоянова, научен секретар на ТНИ, проведоха среща с Кр. Вълчев - министър на образованието и науката на Република България.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите по повод на 175-тата годишнина от рождението на Капитан Петко войвода, да се намери подходяща форма за запознаване на учениците с неговия  живот и дело, които биха съдействали за тяхното патриотично възпитание.

Представителите на СТДБ и ТНИ подариха на министър Вълчев монографията на проф. Ив. Филчев за историята на тракийското движение и предложиха в помощ на учителите и учениците, брошура, изготвена от Тодор Коруев със заглавие: „ПОДВИЗИ, КОИТО ГРАНИЧАТ С ЛЕГЕНДИТЕ. Капитан Петко войвода - кой ли не е слушал за него...” Брошурата е в електронен вид  с посочена литература.

Проведената среща е част от националната програма на СТДБ за честване на 175-тата годишнина на Капитан Петко войвода, която е под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн