Архив - Новини 2018-2019
 
 


Тракийски дружества
Председателят на СТДБ проведе среща с Кр. Вълчев - министър на образованието и науката на Република България

На 5 юли 2019 г. председателят на СТДБ Красимир Премянов проведе среща с Кр. Вълчев - министър на образованието и науката на Република България.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите по повод на 175-тата годишнина от рождението на Капитан Петко войвода, да се намери подходяща форма за запознаване на учениците с неговия  живот и дело, които биха съдействали за тяхното патриотично възпитание. Дискутирани бяха и въпроси, свързани с учебниците по история за 10 клас, породили поредното напрежение в обществото, както и промените в Закона за висшето образование, които ще засегнат предимно системата на управление на държавните висши училища и тяхната акредитация.

Председателят на СТДБ подари за обучението на учениците две брошури. Едната, изготвена от Тодор Коруев със заглавие: „ПОДВИЗИ, КОИТО ГРАНИЧАТ С ЛЕГЕНДИТЕ. Капитан Петко войвода - кой ли не е слушал за него...” Брошурата е в електронен вид  с посочена литература. Другата е посветена на борбите на тракийските българи за освобождение, а неин автор е проф. д. и. н. Светослав Елдъров.

Проведената среща е част от националната програма на СТДБ за честване на 175-тата годишнина на Капитан Петко войвода, която е под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн