Архив - В медиите 2011-2019
 
 


Тракийски дружества
Министър Вигенин се срещна с представители на Тракийските дружества

„Следим и подкрепяме народолюбивата дейност на Тракийските дружества. Ще работим за намирането на решение на проблема с уреждането на имуществените претенции на наследниците на бежанците от Източна Тракия и Мала Азия. За нас това е важна тема. Предстои скорошно провеждане на четвъртата среща на Смесената комисия по нерешените въпроси между България и Турция, чийто домакин ще е България. В рамките на тази среща този въпрос ще бъде поставен отново”, заяви министър Кристиан Вигенин на днешната си среща с представители на Съюза на Тракийските дружества в България.

Външният министър отправи към организацията покана да се включи в Обществения съвет към МВнР, който предстои да бъде сформиран. „Вие имате допълнителна експертиза, която със сигурност може да бъде полезна на българските дипломати”, подчерта Кристиан Вигенин.

От своя страна, председателят на Съюза на Тракийските дружества Красимир Премянов изрази надеждата си, че след определен застой във взаимодействието между Министерството на външните работи и патриотичната организация, отношенията между двете институции ще получат нужната динамика. Двамата с министър Вигенин се договориха да бъден възстановен механизмът за сътрудничество между МВнР и Съюза на Тракийските дружества под формата на съвместна работна група

http://www.mfa.government.bg/bg/events/6/1/1940/index.html

 

 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн