Архив - Новини 2020-2021
 
 


Тракийски дружества
Представители на ръководството на СТДБ се срещнаха с посланика на Руската Федерация в България Елеонора Валентиновна Митрофанова

Днес председателят на СТДБ Кр. Премянов, членовете на Централното ръководство проф. Проданов, директор на ТНИ и чл. кор. Иван Гранитски се срещнаха с посланика на Руската Федерация в Република България Елеонора Митрофанова.

По време на срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с възможности за развитие на сътрудничество в научната и културна област и по-нататъшното развитие на българо-руските отношения.

Председателят на СТДБ запозна Нейно превъзходителство госпожа Митрофанова с историята и дейността на Съюза и я покани да бъде гост на мероприятията, включени в план-програмата на организацията. Потърсено беше съдействие за уточняване мястото на проведената среща между руския император Александър II и Капитан Петко войвода – патрон на организацията, за да може да се постави паметна плоча.

Председателят на СТДБ подари на посланик Митрофанова книгата на акад. Любомир Милетич „Разорението на тракийските българи през 1913 г.“, издадена на руски език от Съюза, монографията на д-р Ваня Иванова „Съюзът на тракийските дружества в България в битка за паметта и търсене на историческа справедливост (1990 - 2020)“ и „Сборник доклади, интервюта, слова и позиции по тракийска проблематика“, чиито автор е Кр. Премянов.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн