Архив - Новини 2014-2015
 
 


Тракийски дружества
СТДБ почете 171- годишнина от рождението на Капитан Петко Войвода

Днес СТДБ, ТНИ и Софийското тракийско дружество организираха пред паметника на Капитан Петко Войвода в София тържество, посветено на 171 годишнина от рождението на големия български патриот. 

Присъстваха Кр. Премянов - председател на СТДБ, членовете на ВК на СТДБ -  ген. Тодор Бояджиев, Кр. Беломорски, Нонка Матова, Б. Богданова, Т. Коруев – Гл. редактор на в „Тракия”, представители на ТНИ, тракийци, граждани и ученици от столично училище.

Тържеството бе открито от Б. Богданова – председател на Софийското тракийско дружество  и член на ВК на СТДБ.

Слово за живота и делото на Капитан Петко Войвода произнесе д-р В. Стоянова-секретар на ТНИ. 

Председателят на СТДБ информира присъстващите, че  за добрата съвместна дейност в полза на тракийската кауза с най-високото отличие на Съюза – златен медал Капитан Петко Войвода с лента, е наградена  Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община.

Участниците в тържеството бяха приветствани от присъстващите представители на ВМРО, а Детската певческа група на Калинка Згурова изпълни песен, посветена на легендарния Войвода.

Венци пред паметника на Войводата бяха поднесени от името на Й. Фандъкова, от СТДБ, от ТНИ, от Софийското тракийско дружество, от ученици и граждани на столицата.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн