Архив - Новини 2014-2015
 
 


Тракийски дружества
Премиера на книгата на зам. председателя на СТДБ ген. Тодор Бояджиев - „Разговори за разузнаването”

Тази вечер в  "Концертна зала” на  ЦДНА се състоя премиера на новата книга на ген. Тодор Бояджиев “Разговори за разузнаването”.

Генерал Бояджиев е бил зам.-началник на Първо главно управление, депутат във ВНС, главен секретар на МВР, президент на асоциация "Български евроатлантически разузнавателен форум" (БЕРФ),  заместник  председател на Съюза на тракийските дружества в България.

На премиерата присъстваха представители на общности от разузнавачи и контраразузнавачи, генерали и офицери, учени, изследователи и депутати, участвали в различни парламенти. Сред гостите беше и М. Попова - Вицепрезидент на Република България, Кр. Премянов - председател на СТДБ и тракийски активисти. От името на СТДБ беше връчен приветствен адрес на автора. За достойнствата на книгата говориха проф. А. Пантев, Цвета Маркова, проф. Дим. Йончев, Т. Стойчев.

Книгата, включваща 52 разговора за бъдещето на разузнаването с видни руски и американски политици, дипломати, професори, издатели, журналисти, бивши и действащи професионалисти, предизвика сериозен интерес сред гостите. Част от интервютата имат пряко отношение към България, като например интервюто с ген. Крючков, което е озаглавено: “Не подценявайте мюсюлманския фактор, той дебне по границите ви”.
 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн