Архив - Новини 2018-2019
 
 


Тракийски дружества
Представители на СТДБ участваха в празничното честване на 24 май

Стотици учители, ученици и хора на науката и културата участваха  в  празненствата за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в София.

Традиционното празнично шествие, водено от държавния глава Румен Радев започна от Археологическия музей, мина по булевардите „Цар Освободител” и „Васил Левски“ и завърши до паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека.

Началото на празника започна с изпълнение на български патриотични песни като „Върви народе възродени”, „Тих бял Дунав” и др.

В официалната церемония по честването на празника участваха Кр. Премянов - председател на СТДБ, Кр. Беломорски - заместник-председател на ЦР на СТДБ, представители на ръководството на Софийското дружество и негови членове, столичани и гости на града, представители  на официални институции и учители, ученици, хора на науката и културата.

В словото си пред паметника на светите братя президентът Румен Радев призова „да бъдем непримирими към невежеството”, като подчерта, че свободата на духа се отвоюва със знание.

Под звуците на представителната част на Гвардейския духов оркестър гвардейци поднесоха венци и цветя от името на официалните лица пред паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека. Венец беше поднесен и от името на Съюза на тракийските дружества в България.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн