Архив - Новини 2022-2023
 
 


Тракийски дружества
Представители на СТДБ иТНИ участваха в тържествата, посветени на 110 – тата годишнина от Освобождението на Малко Търново

Председателят на СТДБ Кр. Премянов, Стоян Райчевски от ТНИ, представители на Тракийско дружество „Тракия“, гр. Айтос с председател Николай Димитров и ученически гвардейски отряд участваха в тържествата по повод 110 – тата годишнина от Освобождението на Малко Търново и Странджанския регион от османско владичество.

Те бяха посрещнати от Георги Бъклев, председател на местното тракийско дружество  и от кандидата за кмет на общината Илиян Янчев.

Гости, домакини и граждани на Малко Търново посетиха храма „Успение Богородично“ и поднесоха цветя пред паметните плочи на загиналите за свободата и независимостта на Отечеството.

На площад „Преображение“ беше изнесен празничен концерт – спектакъл „110 години Свобода – моята, твоята, нашата Свобода“. Детски танцов състав  „Тракийче“ при СУ „Христо Ботев" – гр. Айтос с ръководители Росица Кавръкова и Султанка Канева, изпълни два тракийски танца, които показаха безценното богатство на Тракия. Красимир Премянов и Стоян Райчевски поздравиха децата и техните ръководители за съхранението и разпространението на тракийския фолклор.


 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн