Архив - Новини 2014-2015
 
 


Тракийски дружества
Председателят на СТДБ уважи 22-то издание на странджанско-тракийския събор „Фолклорен венец Божура”

На 31 май и 1 юни в местността Божура се проведе 22-то издание на странджанско-тракийски събор „Фолклорен венец Божура”.

Организатори на събора са Община Средец,  Съюза на Тракийските Дружества в България, ТД  “Екзарх Антим Първи” гр. Бургас, Народно читалище „Пробуда – 1897”, Историческият музей в Средец.

Съборът има за цел да продължи музикално-песенната традиция на Странджанско-тракийския край и да стимулира неговото развитие в областта на фолклорното наследство.

Десетки певци и инструменталисти, се включиха в конкурсната програма на събора. На сцената се изявиха  Янка Рупкина, Калинка Згурова, Радка Райкова, Ваня Дженезова и др.

Тази година специалната награда на Кмета на община Средец - плакет и парична награда получи народната певица Златка Ставрева за активната си дейност на педагог за приноса и в областта на народното творчество.

Кр. Премянов – председател на СТДБ връчи грамота и парична награда на Пламена Илиева - най-добре представилата се изпълнителка на народни песни. Специалната награда на СТДБ за изпълнител получи Михаил Желязков.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн