Архив - В медиите 2011-2019
 
 


Тракийски дружества
България не трябва да се отказва от претенциите си към Турция

Участие на председателя на СТДБ  в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Желанието на страната ни е да развива добросъседски взаимоотношения, но не трябва да се отказва от правата си, заяви Красимир Премянов
България винаги е била балансьор на толерантност и на желание да поддържа добросъседски отношения със своите съседи, което е правилна и принципна политика. В един момент тя губи възможности за паритет в това отношение, тъй като всичките й съседи по някакъв начин претендират за нещо българско. Всеки пренебрегва, че е взел част от българските територии.

Премянов обърна поглед към Турция - "там, където е Южна Тракия, от която са загубили своето имущество, живот, ако щете и родина част от българските граждани и техните потомци. На практика 1913 г. е извършен геноцид. Над 60 хил. души са жестоко убити от всички възрасти. Над 300 хил. души са изгонени, а Турция е в нарушение на Лондонския договор, който признава Източна Тракия за българска".

Цялото желание на българската държава и страна е да развива добросъседски взаимоотношения, но никога не трябва да се отказва от правата си да защитава правата на тези хора, повтори експертът и добави, че от една страна историята помни жертвите, които е дала България, за да я има.

За да видите цялото предаване, кликнете тук: http://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2016-04-14/balgariya-ne-tryabva-da-se-otkazva-ot-pretentsiite-si-kam-turtsiya

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн