Архив - Новини 2014-2015
 
 


Тракийски дружества
Заседание на Централното ръководство на СТДБ

Днес, 11 октомври 2014 г., в Тракийския дом в София се проведе заседание на Централното ръководство на Съюза на тракийските дружества в България.

По повод 75 години от рождението на ген. Тодор Бояджиев - заместник-председател на СТДБ, за дългогодишната му работа в организацията и за заслугите му за утвърждаването и развитието на Националното тракийско движение, председателят на СТДБ - Кр. Премянов го награди с орден „Капитан Петко войвода” с лента и му връчи поздравителен адрес.

По време на заседанието членовете на ръководството бяха информирани за етапното изпълнение на План - програмата на СТДБ за 2014 г. и етапното изпълнение на бюджета за 2014г., утвърдени от ВК.

Бяха обсъдени въпроси, свързани с освобождаването на досегашния редактор на в. „Тракия”, поради преминаването на друга работа и назначаването на Т. Коруев за изпълняващ длъжността  Главен редактор на вестника, както и необходимостта да представи концепция за развитие на вестника и редакционна колегия.

ЦР на СТДБ:

утвърди концепция за единен тракийски календар за 2015 г.  под мотото „90 години Ангорски договор”;

прие Декларация, засягаща позициите на тракийци по важни вътрешни и външнополитически въпроси,  несъвпадащи с позициите на държавния глава. (Пълният текст е публикуван в рубриката: Позиции)

реши следващото заседание на ЦР да се проведе на 1 ноември, а на 8 ноември да се проведе среща с председателите на тракийските дружества и председатели на регионални съвети в страната.
 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн