Архив - Новини 2014-2015
 
 


Тракийски дружества
Председателят на СТДБ участва в заседание на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към МС

На 17 юни се проведе заседание на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет. Заседанието бе открито и ръководено от неговия председател Ивайло Калфин - вицепремиер в правителството. Участие в заседанието взе и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

На заседанието присъства и Кр. Премянов - председател на СТДБ, който е член на Съвета.

В дневния ред беше включен за разглеждане анализ на плана и стратегията за интеграция на ромите.

При обсъждане на въпроса председателят на СТДБ акцентира на необходимостта всички участници в Съвета да представят свои предложения за обсъждане, за да не остане плана поредната добра идея на хартия, а да се осигури неговото реално практическо приложение. Той посочи, че е необходимо да се обърне внимание на религиите като интегриращ или дезинтегриращ фактор в условията на Балканите, да се отчете, че страната ни е изправена пред нови предизвикателства, по които трябва да има готовност да реагира, а не да бъде  неприятно изненадана, защото радикалният ислям е насочил своите пипала към българските цигани и ислямизираните българи.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн