Архив - Новини 2022-2023
 
 


Тракийски дружества
Вечер в памет на посланик Любомир Шопов

Искра Чернева

На 31 май в литературния салон на КК „Тракия“ в столицата се състоя възпоменателна вечер в памет на Любомир Шопов - български дипломат, дългогодишен член на ВК на  СТДБ и защитник на тракийската кауза. Бе представена последната му книга „Titanic.BG“, която излиза малко преди той да напусне този свят.

За да почетат делото и живота му, тук бяха председателят на СТДБ Красимир Премянов, семейството на Любомир Шопов, чл.-кор. проф. Иван Гранитски, поетът и председател на СБП  Боян Ангелов, Румен Петков – председател на ПП „АБВ“, журналистът Любомир Коларов, о.з. полк. Горан Симеонов - председател на Асоциацията на разузнавачите от запаса, о.з. полк. Чавдар Петров - председател на Асоциация „Сигурност“, художникът Анатолий Станкулов, дипломатът  Милен Люцканов, тракийци.

С думи на почит към дейността на Любомир Шопов и благодарност  към семейството му се обърнаха Красимир Премянов, чл.- кор. Иван Гранитски, Чавдар Петров, Горан Симеонов и Любомир Коларов.

Любомир Шопов е дипломат, кадрови служител на  Външното разузнаване на България.  Той е автор и на книгите „Отдел Трети“, посветена на външната политика на България на Балканите, „Геноцид“, разкриваща нерадостната съдба на тракийските бежанци, „Турският въпрос и държавната сигурност“, „Измамата“.

На 7 юни в литературния салон на ул. „Стефан Караджа“ 7А ще бъде представена историческата книга на Мая Вапцарова и Константин Пандев  „Аферата Мис Стоун“.

На 9 юни ще Ви запознаем с творчеството на поетесата Валентина Радинска.

На 14 юни Тони Маркс ще представи „Нищо по-малко от вечност“ - вълнуващ емоционален разказ за изстраданата съдба на прогонените българи от Тракия. С това заглавие ще закрием сезона. Ще Ви очакваме отново наесен!

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн