Архив - В медиите 2011-2019
 
 


Тракийски дружества
Нинова в Аврен: Нека всички се обединим и като българи да защитим своите сънародници тракийци. Епицентър. Бг, 22 септ. 2018

Източник: Епицентър. Бг, 22 септ. 2018

http://epicenter.bg/article/Ninova-v-Avren--Neka-vsichki-se-obedinim-i-kato-balgari-da-zashtitim-svoite-sanarodnitsi-trakiytsi/164138/2/0

Миналата седмица внесохме закон в Народното събрание за правото на тракийците от Беломорска Тракия да предявяват своите искания безсрочно, съобщи председателят на БСП.

„Честит празник на Независима България - голямо, национално и държавно постижение, което трябва да браним всеки ден и днес. Скъпи тракийци, дошли на този ден, тук, от цял свят, моля, приемете нашето уважение за това, че почитате героизма и паметта на предците си, загинали тук. Поздравявам ви, че тачите традициите и ги препредавате на деца и внуци. Над вашите семейства тежи една несправедливост“.

Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова на Националния тракийски женски събор-поклонение в крумовградското с. Аврен, който се провежда под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, съобщиха от пресцентъра на НС на БСП.

Лидерът на социалистите добави, че вярва, че всички институции ще се обединят в усилията да получат тракийските българи обезщетения за претърпените загуби.

„Миналата седмица внесохме закон в Народното събрание за правото на тракийците от Беломорска Тракия да предявяват своите искания безсрочно. Нека всички политици да се обединим за това и като българи да защитим своите сънародници. Знам, че където и да сте по света, носите България в сърцето си.

Днес е голям ден за всички българи. Да ни е честит празникът на Независимостта“, каза още Корнелия Нинова.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн