Архив - В медиите 2011-2019
 
 


Тракийски дружества
Методи Чимев подари плакет на ученичка с първо място в национален конкурс

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев посрещна в кабинета си единадесетокласничката от СОУ "Св. Паисий Хиленарски" Светлана Йорданова, която преди дни спечели националния конкурс на тема „100 години от Балканските войни и разорението на тракийските българи”, а наградата е посещение в Европейския парламент в Брюксел в началото на юни.

Освен нея, на срещата с кмета присъстваха директорката на учебното заведение Виолета Инкьова и учителката на Светлана по история и цивилизация Маргарита Сапунджиева. Светлана запозна подробно Чимев с конкурса, начина му на провеждане и обяви, че е горда от факта, че е успяла да спечели първото място в конкуренцията на 106 творби от цялата страна.

"Такива успешни поводи в Дупница не са чести и за мен като кмет и за всички жители на общината е гордост, че има такива млади хора като теб", обърна се към Светлана кметът, който й подари почетен плакет на Община Дупница.
"Преди посещението си в Европейския парламент ще дойдеш отново, за да ти дам знамето с герба на Дупница, което да занесеш в Брюксел", допълни Чимев. Той получи като подарък картичка от дупнишката ученичка, като кметът изрично пожела да бъде с послание, след което отново й благодари от името на всички жители на общината.

"Винаги съм се гордяла, че съм от Дупница и винаги съм го казвала, когато съм участвала в различни конкурси. И в Брюксел ще напрая всичко възможно, за да се чуе за нашия роден град. Последните месеци и години Дупница заприлича на европейски град и трябва да сме горди и с това", сподели Светлана, която възнамерява да продължи след година образованието си във висше учебно заведение със специалност международни икономически отношения.

"Много се гордея със Светлана, защото този успех е изключително ценен както за нея, така и за всички ни. Тя положи неимоверни усилия и трудът й се възнагради. Участвахме с още един проект на друг наш ученик, който бе есе, но очевидно журито предпочете проекта на Светлана", с гордост сподели пък Сапунджиева.

"Като директор няма как да не съм доволна от такива успехи на наши ученици от СОУ "Св. Паисий Хилендарски". Светлето е отличен ученик, изучава три езика и е гордост за учебното ни заведение. Благодаря на г-н Чимев за проявеното отношение към този успех", каза от своя страна Инкьова.

Тя предложи следващата година по това време ученици на СОУ "Паисий Хилендарски" да изземат функциите на кметския екип за един ден. "Напълно съм съгласен с предложението. Нужни са ученици за кмет, трима заместници и директори на дирекция", с усмивка определи бройката на учениците Чимев.

Източник:  http://infomreja.bg/

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн