Архив - Новини 2022-2023
 
 


Тракийски дружества
Тъжна вест. Загубихме Папани Козарова

С прискърбие научихме за кончината на Папани Козарова, достойната българка и тракийка. Виден български учен и общественик, тя беше дълбоко свързана и съпричастна с трагичната съдба на тракийските бежанци. Напусна ни  на достолепната 100 годишна възраст, оставяйки след себе си трайна следа на учен, изследовател и представител на тракийската общност и Тракийския научен институт.

Госпожа Козарова посвети голяма част от живота си за подкрепа на справедливата кауза на тракийските българи, за популяризиране на тракийското историческо и културно наследство, за опазване паметта на героичния ни народ. Ние дълбоко ценим принципната й позиция относно разорението на тракийските българи и необходимостта от справедливото им обезщетяване.

Тя, макар и посмъртно, ще остане в нашите редици като човек и личност с ярка позиция, с горещо тракийско сърце и силна воля за отстояване на тракийската кауза, която беше мисията на нейния живот.

Ръководствата на Съюза на тракийските дружества в България и на Тракийския научен институт поднасят съболезнования на близките на Папани Козарова.

Поклон пред паметта й!

Кр. Премянов,
Председател на СТДБ

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн