Архив - Новини 2018-2019
 
 


Тракийски дружества
В Бургас бе представена новата книга на посланик Любомир Шопов

На 12-ти ноември 2018 г. в зала 3 на Дома на армията в Бургас бе представена новата книга „Измамата” с автор Любомир Шопов.

Организатори на  мероприятието са Националната асоциация сигурност, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Съюз на тракийските дружества в България.

Премиерата на книгата протече оживено, с много интересни въпроси и изказване на лични мнения от страна на участниците  в срещата.

Авторът на книгата даде интервю на журналиста Георги Николов от Кабелна телевизия „Нула”. Интервюиращият постави много въпроси, в т.ч. и въпрос за опитите за разцепление на Съюза на тракийските дружества в България.  В отговорите си Л. Шопов постави акцент на дългогодишната работа на СТДБ за извеждане на Тракийския въпрос като междудържавен, а не частен, на контактите на Съюза с Европарламента в Брюксел, на дипломатическите мисии в София и др., както и на тежката вреда от използване на Тракийската кауза за лични и кариеристични цели. Специално бе подчертано, че СТДБ не работи за политизиране на Тракийския въпрос, а за неговото разрешаване в рамките на действащото международно право и в интерес на потомците на бежанците от Тракия и Мала Азия, на добросъседството между България и Турция. Записът ще бъде излъчен в интернет-програмата на телевизията.
                                                        

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн