Актуално - Новини
 
 


Тракийски дружества
Излезе от печат второ допълнено издание на монографията „Съюзът на тракийските дружества в България в битка за паметта и търсене на историческа справедливост (1990–2024)“

Изминаха четири години от публикуването на монографията „Съюзът на тракийските дружества в България в битка за паметта и търсене на историческа справедливост (1990–2020)“, чиито автор е Ваня ИВАНОВА. Основната част от тиража бе разпространена сред тракийските дружества в страната, в институционални библиотеки в България, а останалата – чрез свободна продажба.

Изчерпването на първото издание и натрупването на нови факти за дейността на Тракийската организация наложиха отпечатването на второ издание. Новият тираж е подготвен по оригиналното първо издание от 2021 г., което е допълнено с нова фактология и документи за периода 2021–2024 г., добавени са и нови източници към библиографията.

Изданието е посветено на 128-та годишнина от началото на организираното тракийско движение в България, 180 години от рождението на Капитан Петко войвода, 100 години от създаването на Тракийския младежки съюз и 90 години от основаването на Тракийския научен институт.

Читателите, които проявяват интерес към монографията, могат да се обадят в тракийския дом в столицата.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн