Архив - Новини 2018-2019
 
 


Тракийски дружества
Тракийският младежки съюз при СТДБ отбеляза 95-та си годишнина в Димитровград

Представители на младежки тракийски организации от цяла България обмениха идеи в рамките на тематична кръгла маса

В събота, на 20 април т.г., Димитровград беше домакин на среща на представители на Тракийски младежки съюз при СТДБ. Събитието беше посветено на 95-годишнината на организацията и премина под мотото „Тракийски младежки съюз в България - реалност и перспективи“. В рамките на тематичната кръгла маса бяха обменени редица идеи за развитие и инициативи на младите тракийци, с които те да популяризират патриотичната кауза в следващите няколко години.

Водещ на събитието беше Десислава Костова - съпредседател на ТМСБ.

Гости на срещата бяха Кр. Премянов-председател на СТДБ, Михаил Вълов - зам. председател на ЦР на СТДБ и председател на ТД „Тракия” в Ямбол, К. Киряков - член на ВК на СТДБ и председател на ТД „Лазар Маджаров” в Сливен, Ели Воденичарова – член на ВК на СТДБ и председател на ТД „Родопи” в Асеновград, Цанко Атанасов - съпредседател на ТМСБ и председател на ТД „Одринска епопея“ в Стара Загора.

Председателят на СТДБ поднесе поздравления към младежите от името на ЦР на СТДБ и  обърна специално внимание на предизвикателствата, поставяни пред патриотични каузи като тракийската от различните процеси, развиващи се както на национално, така и на глобално равнище. В словото си той  акцентира на факта, че Съюзът на тракийските дружества е еднакво отдалечен от всички политически партии и работи за България. "Всичко, което обединява българите, се отнася и за тракийската кауза. Именно затова Съюзът на тракийските дружества в България е силен. Ръководството на СТДБ, подкрепено от местните тракийски дружества прави необходимото, за да съхрани организацията, в който към днешна дата членуват академици, член-кореспонденти на БАН, професори, ректори на висши учебни заведения, юристи, лекари  и още много експерти от различни сфери. Всички ние заедно ще дадем максималното за развитието както на СТДБ, така и на Тракийския младежки съюз”, обеща Красимир Премянов.

За заслуги към тракийската кауза Десислава Костова - съпредседател на ТМСБ, беше наградена с орден „Капитан Петко Войвода“.

В рамките на проведената кръгла маса, представители на младежки дружества от София, Бургас, Кърджали, Варна, Димитровград, Ямбол и др., представиха своите идеи за развитие на организационната работа, като акцентираха върху необходимостта от по-тесни връзки между отделните организации и засилена работа с подрастващите за разширяване на патриотичната база, върху която стъпват те.

Беше представено и новото знаме на Тракийски младежки съюз към СТДБ, като присъстващите се зарекоха то да бъде свързвано само с присъщи за тракийските българи качества – родолюбие, човечност, борбеност в името на каузата и уважение към историята.


 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн