Актуално - В медиите
 
 


Тракийски дружества
Медийно отразяване на Общото отчетно-изборно събрание на ВК на СТДБ от 8 май 2021 г.

От Съюза на тракийските дружества в България са заявили своята подкрепа за втори мандат на президентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова
8 май 2021 /БТА - http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/2409627

"Тракийските ни деди ни завещаха да се борим всеки ден за справедливост, свобода и единение. Това послание трябва да предаваме на децата си". С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства Съюза на тракийските дружества в България, който днес провежда своето отчетно-изборно събрание, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. От съюза са заявили своята подкрепа за втори мандат на президентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова. Събранието е било открито с фотоизложба, посветена на 125-годишнината от началото на организираното тракийско движение в България.

Вицепрезидентът Йотова е изтъкнала широката и активна дейност на Съюза на тракийските дружества в цяла България, а и извън границите й. "Благодарение на вас тракийската съдба не е непрочетена страница от българската история. Знаем и помним кървавата орис на нашите братя тракийци, които не се сломиха нито за миг в отчаяната, но достойна битка за справедливост. Знаем и помним смелите подвизи на героите на Тракия. Учим се от техните уроци по родолюбие, вяра, сила и чест", е подчертала Илияна Йотова.

"Днес трябва да черпим от смелостта и чувството за справедливост, от свободолюбието и родолюбието на вашия патрон Капитан Петко войвода, от жаждата му за свободна, независима и единна България", е посочила Илияна Йотова и е определила като знакова 2019 година, когато заедно със Съюза на тракийските дружества откриха паметник на героя на едноименния гранично-пропускателен пункт на българско-гръцката граница и в Борисовата градина в София.

Вицепрезидентът за пореден път е подчертала своята твърда увереност в каузата на тракийските дружества. "Няма да се уморя да настоявам за по-голяма подкрепа към вас от българската държава. Тракийските бежанци заслужават справедливост. Очевидно българското правителство се страхува да поставя този въпрос пред турските ни партньори, но президентът Радев и аз неизменно го поставяме при контактите си на всички нива", е заявила Илияна Йотова.

Председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов е удостоил вицепрезидента с медал за приноса й към тракийската кауза и дейността на организацията.

 

Съюзът на тракийските дружества подкрепя Радев и Йотова за втори мандат. Епицентър.бг 8 май 2021 - http://epicenter.bg/article/Yotova--Za-spravedlivost--svoboda-i-edinenie-da-se-borim-vseki-den--ni-zaveshtaha-trakiytsite/248461/2/0


Благодарение на вас тракийската съдба не е непрочетена страница от българската история, обърна се към тракийците вицепрезидентът. „Тракийските ни деди ни завещаха да се борим всеки ден за справедливост, свобода и единение. Това послание трябва да предаваме на децата си“.

С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства Съюза на тракийските дружества в България, който днес провежда своето отчетно-изборно събрание, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. От съюза заявиха своята подкрепа за втори мандат на президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова. Събранието беше открито с фотоизложба, посветена на 125-годишнината от началото на организираното тракийско движение в България.

Вицепрезидентът Йотова изтъкна широката и активна дейност на Съюза на тракийските дружества в цяла България, а и извън границите ѝ. „Благодарение на вас тракийската съдба не е непрочетена страница от българската история. Знаем и помним кървавата орис на нашите братя тракийци, които не се сломиха нито за миг в отчаяната, но достойна битка за справедливост. Знаем и помним смелите подвизи на героите на Тракия. Учим се от техните уроци по родолюбие, вяра, сила и чест“, подчерта Илияна Йотова.

„Днес трябва да черпим от смелостта и чувството за справедливост, от свободолюбието и родолюбието на вашия патрон Капитан Петко войвода, от жаждата му за свободна, независима и единна България“, посочи Илияна Йотова и определи като знакова 2019 година, когато заедно със Съюза на тракийските дружества откриха паметник на героя на едноименния гранично-пропускателен пункт на българо-гръцката граница и в Борисовата градина в София.

Вицепрезидентът за пореден път подчерта своята твърда увереност в каузата на тракийските дружества. „Няма да се уморя да настоявам за по-голяма подкрепа към вас от българската държава. Тракийските бежанци заслужават справедливост. Очевидно българското правителство се страхува да поставя този въпрос пред турските ни партньори, но президентът Радев и аз неизменно го поставяме при контактите си на всички нива“, заяви Илияна Йотова.

Председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов удостои вицепрезидента с медал за приноса ѝ към тракийската кауза и дейността на организацията.


Съюзът на тракийските дружества подкрепя Радев-Йотова за втори мандат. БНР - публикувано на 08.05.21 - https://bnr.bg/post/101464597/sauzat-na-trakiiskite-drujestva-podkrepa-radev-iotova-za-vtori-mandat

Вицепрезидентът Илияна Йотова разкритикува политиката на правителството Борисов 3 по отношение на тракийските българи. Според нея заради премиера в оставка Бойко Борисов въпросът за компенсациите на тракийските българи е бил свален от дневния ред на среща с турския президент Ердоган през 2018-та във Варна. 

"Въпреки настояването на президента Радев, министър-председателят Бойко Борисов не постави този проблем пред своя турски колега, извади го от дневния ред. На въпросите защо след като проблемът съществува, отговорът беше, защото не е сега времето и не е политически целесъобразно. Питам аз, какво трябва да се случи, за да стане този проблем, който трябва да бъде решен, политически целесъобразен и кога е онова време, което ще трябва да дойде", заяви вицепрезидентът Илияна Йотова
 
Съюзът на тракийските дружества проведе своето отчетно-изборно събрание. Членовете му отбелязаха 125-ата годишнина от началото на организираното тракийско движение в България. Съюзът на тракийските дружества подкрепя  двойката Румен Радев- Илияна Йотова  за втори мандат.

 

Йотова с медал от Съюза на тракийските дружества. в. Стандарт, 8 май 2021 г. - https://standartnews.com/balgariya-obshtestvo/vitseprezidentt-s-medal-ot-syuza-na-trakiyskite-druzhestva-460436.html

„Тракийските деди ни завещаха да се борим всеки ден за справедливост, свобода и единение. Това послание трябва да предадем на децата си“. Това послание отправи вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на отчетно-изборното събрание на Съюза на тракийските дружества. От съюза заявиха подкрепата си за втори мандат на президентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова. Тя подчерта ролята на дружествата у нас и извън границите. „Благодарение на вас тракийската съдба не е непрочетена страница от българската история“, допълва Йотова.

Вицепрезидентът за пореден път подчерта своята твърда увереност в каузата на тракийските дружества. Тя увери, че ще продължи да настоява за по-голяма подкрепа от държавата към дружествата, защото тракийските бежанци заслужават справедливост.

Председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов удостои вицепрезидента с медал за приноса й към тракийската кауза и дейността на организацията.

Йотова: Да се борим всеки ден за справедливост, свобода и единение. Това е завещанието на тракийците, подчерта вицепрезидентът. Дарикнюз, 8 май 2021 -https://dariknews.bg/novini/bylgariia/iotova-da-se-borim-vseki-den-za-spravedlivost-svoboda-i-edinenie-2269728

Тракийските ни деди ни завещаха да се борим всеки ден за справедливост, свобода и единение. Това послание трябва да предаваме на децата си.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства Съюза на тракийските дружества в България, който днес провежда своето отчетно-изборно събрание. От съюза заявиха своята подкрепа за втори мандат на президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова. Събранието беше открито с фотоизложба, посветена на 125-годишнината от началото на организираното тракийско движение в България.

Вицепрезидентът Йотова изтъкна широката и активна дейност на Съюза на тракийските дружества в цяла България, а и извън границите й. „Благодарение на вас тракийската съдба не е непрочетена страница от българската история. Знаем и помним кървавата орис на нашите братя тракийци, които не се сломиха нито за миг в отчаяната, но достойна битка за справедливост. Знаем и помним смелите подвизи на героите на Тракия. Учим се от техните уроци по родолюбие, вяра, сила и чест“, подчерта Илияна Йотова.

„Днес трябва да черпим от смелостта и чувството за справедливост, от свободолюбието и родолюбието на вашия патрон Капитан Петко войвода, от жаждата му за свободна, независима и единна България“, посочи Илияна Йотова и определи като знакова 2019 година, когато заедно със Съюза на тракийските дружества откриха паметник на героя на едноименния гранично-пропускателен пункт на българо-гръцката граница и в Борисовата градина в София.

Вицепрезидентът за пореден път подчерта своята твърда увереност в каузата на тракийските дружества. „Няма да се уморя да настоявам за по-голяма подкрепа към вас от българската държава. Тракийските бежанци заслужават справедливост. Очевидно българското правителство се страхува да поставя този въпрос пред турските ни партньори, но президентът Радев и аз неизменно го поставяме при контактите си на всички нива“, заяви Илияна Йотова.

Председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов удостои вицепрезидента с медал за приноса й към тракийската кауза и дейността на организацията.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн