Архив - Новини 2014-2015
 
 


Тракийски дружества
СТДБ отбеляза Деня на Тракия с панихида и поклонение

Съюзът на тракийските дружества в България, съвместно със Столичната община и СОСЗР тържествено отбелязаха 26 март - Деня на Тракия.

По традиция, ритуалът започна с панихида в памет на загиналите герои на Тракия, която бе отслужена от епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит в църквата "Св. Николай Софийски - нови".

Пред паметника на Одринци се събраха много потомци на тракийските бежанци, гости, ученици, граждани. Сред тях бяха началникът на Военната академия "Г.С. Раковски" контраадмирал Митко Петев, главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, президентът на Асоциацията на българите в Украйна  Антон Киссе, членовете на ЦР на СТДБ ген. Тодор Бояджиев и Николай Димитров, председателят на ТД "Тракия" в Одеса г-жа Мария Грудева, членове на ВК на СТДБ и др.

Г-жа Цецка Цачева - председател на Народното събрание на Република България, произнесе слово за чутовния подвиг на българската армия и уроците на историята.

В своето обръщение към присъстващите председателят на СТДБ г-н Красимир Премянов посочи непреходните ценности на този ден от героичната българска история.

Бе прочетен и поздравителен адрес от Вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова.

Бяха поднесени венци и цветя от признателните потомци, от политически партии, министерства и държавни структури. 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн