Архив - Новини 2018-2019
 
 


Тракийски дружества
СТДБ подкрепи призива за обединение на сдружение „Инициатива Единение”

Учени, общественици и индустриалци, обединени в сдружение „Инициатива Единение”,  излязоха с обръщение към българската общественост за необходимите „Неотложни мерки за определяне и реализиране на национални цели и приоритети на България”.

От сдружението, чиито председател е академик Стефан Воденичаров,  са категорични, че не преследват политически цели, а представят основа за дискусии, чрез която да се формулира и приеме „консенсусна национална рамка от цели и приоритети с хоризонт 20-25 години”, ангажиращи цялата нация, държавния и частния сектор за тяхното осъществяване. Материалът е предоставен на всички членове на Министерския съвет, на парламентарните и извънпарламентарните партии, както и на Съюза на тракийските дружества в България.

Сред водещите фигури на сдружението са бившият председател на БАН акад. Стефан Воденичаров и академик Георги Марков, които са членове и на ВК на СТДБ.

Воден от разбирането, за необходимостта от перспектива за развитието на България, Съюзът на тракийските дружества подкрепи призива за национално единение.

Като кликнете върху линка, може да прочетете призива за национално единение.

 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн