Архив - Новини 2020-2021
 
 


Тракийски дружества
Представители на СТДБ се сбогуваха с акад. Стефан Воденичаров

Днес, в големия салон на Българската академия на науките, за да се сбогуват с акад. Стефан Воденичаров дойдоха стотици граждани и колеги на големия български учен и общественик.

Тук бяха Кр. Премянов, председател на СТДБ и Кр. Беломорски – зам.председател на ЦР на Съюза, които се сбогуваха с акад. Ст. Воденичаров и поднесоха съболезнования на семейството и близките от името на тракийци.

СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛЕН АДРЕС:

ДО
СЕМЕЙСТВОТО И БЛИЗКИТЕ
НА АКАДЕМИК СТЕФАН ВОДЕНИЧАРОВ,
ЧЛЕН НА ВК  НА СТДБ

УВАЖАЕМИ ОПЕЧАЛЕНИ БЛИЗКИ И РОДНИНИ,


С прискърбие научихме за кончината на нашия обичан приятел и съмишленик академик Стефан Воденичаров.

Виден български учен и общественик, той беше дълбоко свързан и съпричастен с трагичната съдба на тракийските бежанци. Като член на Върховния комитет на Съюза на тракийските дружества в България академик Воденичаров работеше активно за тракийската кауза, оставяйки трайна следа след себе си.

Ще го запомним с мъдростта на учен и политик, който отвори много врати на съпричастие и направи възможно преосмислянето на историята в духа на българщината и родолюбието.

Той, макар и посмъртно, ще остане в нашите редици като човек и личност с ярка гражданска позиция, с горещо тракийско сърце и силна воля за отстояване на тракийската кауза, която отдавна се е превърнала в мисия на нашия живот.

Приемете моите съболезнованията, както и тези на Централното ръководство и на Върховния комитет на Съюза на тракийските дружества в България и на Тракийския научен институт.

Поклон пред паметта му!

С УВАЖЕНИЕ,
КРАСИМИР ПРЕМЯНОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СТДБ


 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн