Архив - Новини 2020-2021
 
 


Тракийски дружества
Представители на СТДБ се сбогуваха с посланик Любомир Шопов - член на ВК на СТДБ

Днес в Ритуалната зала на Централните софийски гробища дойдоха тракийци и колеги на Любомир Шопов, за да се сбогуват с дипломата, общественик и радетел на тракийската кауза.

Тук бяха Кр. Премянов - председател на СТДБ, Кр. Беломорски - зам.председател на ЦР на Съюза, д-р Ваня Стоянова - научен секретар на ТНИ, Стефан Начев-главен секретар на Съюза, Чавдар Георгиев - член на ЦР на СТДБ, Николай Димитров - дипломат от мисията ни в Истанбул, Светла Пълева, Ваня Стоилова, Зорница Радонова, Росен Янков, Димитър Цонев и др.

Прощално слово произнесе председателят на СТДБ. Присъстващите поднесоха съболезнования на семейството и близките и положиха цветя в памет на своя приятел и колега.

СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛЕН АДРЕС ОТ СТДБ
ДО: СЕМЕЙСТВОТО И БЛИЗКИТЕ НА ЛЮБОМИР ШОПОВ

Уважаеми опечалени семейство и близки,

С покруса и прискърбие научихме за кончината на нашия съмишленик и сподвижник ярката личност, дипломатът, общественик и политик Любомир Шопов. Експерт в областта на националната сигурност, той посвети живота си на своя народ и енергията си за неговото развитие и добруване. Той живя в два исторически периода, които му отредиха сложна човешка и професионална съдба, изживяна с чест и достойнство.

За нас, тракийци, Любомир Шопов бе един от авторитетите, които изпълваха богатата и пъстра палитра на организацията ни. Винаги ще му бъдем признателни за книгите „Геноцид“ и „Турският въпрос и националната сигурност“, описващи трагичната съдба на тракийските бежанци, за неговия принос в борбата ни този геноцид да бъде национално и международно признат.

В сърцата ни Любомир Шопов ще остане като една светла личност, многостранно ерудирана и интелигентна, като приятел, който радееше за нашата кауза и не пестеше време,  опит и сили за нейното укрепване и утвърждаване.

Поклон пред светлата му памет!

С УВАЖЕНИЕ,
КРАСИМИР ПРЕМЯНОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СТДБ


 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн