Архив - Новини 2011-2013
 
 


Тракийски дружества
Председателят на СТДБ на работни посещения във Варненско и Бургаско

На 28 и 29 юни председателят на СТДБ посети Варненски и Бургаски регион. Във Варна г-н Премянов проведе среща с ректора на ВСУ „Черноризец Храбър” – проф. А. Недялкова, с която уточниха план за съвместни действия по повод отбелязването на 100-годишнината от Балканската война и разорението на тракийските българи.

По време на срещата с г-жа Р. Вълчева – председател на варненското ТД „Капитан П. Войвода”, бяха обсъдени текущи задачи по плана-програмата на СТДБ и решенията на заседанието на Централното ръководство на СТДБ.

В Бургаска област председателят на СТДБ проведе среща-разговор с кмета на Малко Търново – г-н Илиян Янчев. По време на срещата бяха  уточнени съвместни инициативи и  план за отбелязване на националния събор на Петрова нива, посветен на 109 - годишнината от Илинденско-Преображенското въстание.

Ползотворна бе и срещата с кмета на община Средец – г-н Иван Жабов, с когото бяха договорени съвместни прояви по повод на тракийски мероприятия и събори в областта.

В Бургас и Черноморец председателят на СТДБ се срещна с М.Любчева – почетен председател на ТД “Екзарх Антим I” гр. Бургас и с ген. Тодор Бояджиев - заместник председател на съюза и почетен председател на  ПК „Тракия”. По време на срещите се обсъдиха решенията на Централното ръководство и предстоящите задачи.

 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн