Архив - Новини 2016-2017
 
 


Тракийски дружества
В Свиленград ще се проведе 8-та Национална инициатива-среща „Завръщане към корените”

На 29 април 2017 г. в гр. Свиленград, в конферентната зала, клуб на Тракийско дружество „Тракия”, намираща се на бул. „България” №153, и конферентната зала  на читалище „Просвета”, пл. „5-ти октомври”, ще се проведе 8-та Национална инициатива-среща „Завръщане към корените”.

Националната инициатива-среща е място, на което потомците на тракийските и малоазийските бежанци поставят въпроси свързани с техните деди, получават отговори, отправят обръщения, декларации,  предлагат инициативи.

Домакини на Националната инициатива-среща „Завръщане към корените” на 29   април  2017 г. ще бъдат г- н Георги Манолов, кмет на Община Свиленград, и г-жа Василка Вангелова, председател на Тракийско дружество „Тракия“, гр. Свиленград.

На Националната инициатива-среща „Завръщане към корените” ще присъстват г-н Красимир Премянов, председател на Съюза на тракийските дружества в България и членове на Централното ръководство на СТДБ, който е съорганизатор на срещата. 

На срещата са поканени да присъстват всички потомци на бежанци от Одринска и Беломорска Тракия и Мала Азия от цяла България, всички тракийски дружества, гости от държавни институции, от Европейския парламент, редакционният екип на вестник „Тракия”, историци, прависти, експерти от комисията по Тракийския въпрос към СТДБ, експерти от Държавна агенция „Архиви” по проект „Български имоти на българи-бежанци от Одринска Тракия и Мала Азия”, екипа на предаването „Прокудени от бащин край”, гости от други учреждения и медии.

За контакти и допълнителна информация:
Божана Богданова
Председател на Тракийско сдружение
„Национална инициатива “Завръщане към корените“ и „По обратния път на дедите ни“
Председател на Тракийско дружество „Тракия“ София
Потомка на бежанци
от с. Търново, Узункюприйско и с. Булгаркьой, Кешанско, Одринска Тракия
София
Ул. „Кешан“ 3, ап. 18
02/943 59 41 след 20.00 ч.
0886 201 574
e-mail: janet_kg@abv.bg
bojana.bogdanova@gmail.com

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн