Събития - Национални
 
 


Тракийски дружества
Членовете на ВК на СТДБ Иван Гранитски и Иван Маразов с промоция на книги, посветени на културата на траките

Членовете на Върховния комитет на Съюза на тракийските дружества в България член кор. Иван Гранитски и проф. Иван Маразов представиха на 15 януари,  в препълнения салон на БАН, книги от поредицата „Мнемозина“, посветени на културата на траките. Те съдържат мистични поеми от Иван Гранитски и критически коментари от Иван Маразов.

Промоцията беше уважена от Илияна Йотова - вицепрезидент на Република България, Красимир Премянов - председател на Съюза на тракийските дружества в България, Краснодар Беломорски - заместник - председател на Централното ръководство на СТДБ и председател на ТД „Тракия“ в столицата, член кор. Васил Проданов - председател на ТНИ, историкът Стоян Райчевски, Зорница Радонова, учени от БАН, дипломати и общественици.

За проф. Иван Маразов митологията носи съзнанието, душата, мирогледа на един народ, но тъй като тракийската митология е запазена откъслечно, той смята, че тя трябва да се проследява и нарежда като пъзел.

Член кор. Иван Гранитски даде висока оценка на текстовете на проф. Маразов и подчерта, че те имат изключително висока научна стойност, но и характера на увлекателно четиво.


 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн