Архив - Новини 2016-2017
 
 


Тракийски дружества
Среща на ръководството на Съюза на тракийските дружества в България с президента Румен Радев

Днес на  „Дондуков” 2 президентът Румен Радев се срещна с ръководството на Съюза на тракийските дружества в България (СТДБ).

Участие в срещата взеха председателят Красимир Премянов и членовете на ЦР на СТДБ ген. Тодор Бояджиев, Краснодар Беломорски, Стефан Начев и Тодор Коруев - главен редактор на в. "Тракия".

Държавният глава даде висока оценка на патриотичната дейност на Съюза и потвърди подкрепата на президентската институция за работата на организацията.

По време на срещата бяха обсъдени широк кръг въпроси, сред които и този за статута на българските църковни и културни паметници в Република Турция. Представителите на ръководството на Съюза призоваха за активизиране на дейността на Смесената комисия по нерешените въпроси между България и Турция. Държавният глава приветства следвания от СТДБ подход за решаване на имуществените претенции на тракийските бежанци: „цивилизован подход, който изключва омразата и се стреми към трайно решение, базирано на международното право“. Обща беше оценката, че развитието на отношения на добросъседство и взаимно уважение с Република Турция е пътят за активизиране на двустранния диалог и за постигането на справедливо решение.

Представителите на СТДБ  изразиха подкрепата си за позицията на президента Радев за недопускане на външна намеса във вътрешните работи на страната. Те изразиха надежда, че държавните институции ще направят необходимото, за да предотвратяват опитите за проникване на радикални религиозни учения в България, финансирани от чужбина.

Информация за медийното отразяване на срещата са публикувани на сайта в рубриката АКТУАЛНО - В МЕДИИТЕ.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн