Актуално - Слова
 
 


Тракийски дружества
Съболезнователен адрес до членовете на Светия синод на БПЦ

ВАШИ ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВА,

С дълбока скръб и покруса посрещнахме вестта за кончината на един от духовните опори и водачи на нацията – Негово Светейшество Българския Патриарх Максим.

Съюзът на тракийските дружества в България  като патриотична организация, милееща за българската национална идентичност и защитаваща изконните български национални ценности, имаше в негово лице съмишленик в мисията за съхранение на българщината, културата и духа на нацията.

В негово лице ние имахме един истински сподвижник в начинанията на инициативите на Съюза на тракийските дружества в България за опазване на тракийската кауза като част от българския национален идеал.

Той  се превърна в стожер на българската държавност през изменчивите години на подмяна на  фундаментални ценности и опитите да се принизят  православните християнски  идеали  – опора на българската държавност и народа.

Той преведе Българската Православна Църква през изпитания и не допусна тя да бъде разделена и погубена от амбициозни разколници и безотговорни самовлюбени политици.

Изгубихме една силна и  ярка личност, която цели 41 години бе пастир на Българската Православна Църква, и неин духовен водач, изгубихме един свят човек, който съхрани добродетелите и, опази нейното единство, нейната цялост и достолепие.

Ще го запомним с неговата мъдрост и благородство, търпение и стоицизъм, благост и достолепие.

Днес той се представя пред Господ Бог.
Да бъде светла паметта му!
                                       
Красимир Премянов
Председател на СТДБ

                                         


 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн