Архив - Новини 2020-2021
 
 


Тракийски дружества
Съвещание на Регионалния съвет на тракийските дружества в Бургас

Днес, на 20 юли 2020 г., в гр. Поморие се проведе съвещание на Регионалния съвет в Бургас, в който участваха председателите на тракийски дружества: Гено Пухов - председател Регионалния съвет в Бургаска област и председател на ТД „Яни Попов” в Созопол, Стефан Колев - председател на ТД „Странджа“ в Бургас, Елена Мурджева - председател на ТД „Одринска епопея” в Поморие и съпредседател на ТЖС, Лазар Япаджиев -  председател на ТД в Несебър, Николай Димитров – председател на ТД в Айтос, Лазар Налбантов - член на ВК на СТДБ,  Люба Желева - председател на ТД в Приморско, М. Спасова - председател на ТД в Карнобат, председателят на СТДБ Кр. Премянов и Стефан Начев - главен секретар на Съюза.

Домакините от Поморие приветстваха участниците чрез слово на г-жа Елена Мурджева - председател на ТД „Одринска епопея” в Поморие.

Заседанието бе ръководено от Гено Пухов - заместник председател на ВК на СТДБ.

По време на съвета бяха обсъдени организационни, правни и финансови аспекти на взаимодействието между тракийските дружества и СТДБ.

Бяха актуализирани тракийските прояви, включени в план програмата на СТДБ и формата за тяхното провеждане в новите условия  -  Славейно на 1-2 август, Петрова нива - на 19 август. Дискутирана бе възможността да се използва проявата на Петрова нива за организиране на Национално съвещание с тракийския актив.

Бяха обсъдени и въпроси за:

- финансовите задължения съгласно устава на СТДБ;

- получаване и връщане на информация за членските карти;

- абонамент за в. "Тракия" ;

- информиране на ръководството на СТДБ за извършените регистрации на тракийски дружества в Агенция по вписванията.

Председателят на СТДБ информира участниците в заседанието за публикувани на сайта и в Информационна агенция „Фокус“ позиции на Централното ръководство на Съюза относно превръщането на църквата „Света София“ в джамия и относно невъзможността на Вселенския патриарх Вартоломей да защити достойнството на Православието.

Регионалният съвет гласува решения за периодичното провеждане на регионалните съвещания на Тракийската организация и за активно взаимодействие с органите на местното самоуправление по места.

 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн