Архив - Новини 2018-2019
 
 


Тракийски дружества
Сбогувахме се с проф. Божидар Димитров

На 1 юли 2018 г. ни напусна проф. Божидар Димитров, член на ръководството на Тракийския научен институт.

Във връзка с неговата загуба ръководствата на СТДБ и на ТНИ изпратиха съболезнователен адрес до  роднините и близките  на проф. Димитров, чиито текст публикуваме.

УВАЖАЕМИ РОДНИНИ И БЛИЗКИ,
ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,


С прискърбие и болка научихме вестта за кончината на големия български патриот, учен и общественик  проф. Божидар Димитров.

Приемете дълбоките ни съболезнования от името на Съюза на тракийските дружества в България и Тракийския научен институт, чийто член на ръководството беше той.

За съжаление, смъртта го отне в навечерието на осъществяването на неговата поредна патриотична инициатива в защита на онези свети ценности, с които той бе закърмен и които защитаваше със слово и дело.

Ние високо ценим неуморните му усилия в защита на българщината - и като уважаван и високо ценен директор на НИМ, и като ярък публицист, разтърсващ с харизма и слово, и като  радетел на българската памет и историческата истина в тази част на Балканите, особено в Западните покрайнини и Македония,  и като наш  сподвижник и борец за тракийската кауза и справедливото решение на тракийския въпрос.

Уви, България загуби един голям Българин!

Но делото му остава живо, а дирята след него – пример и повод за подражание и следване.

Поклон пред светлата му памет!

КРАСИМИР ПРЕМЯНОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СТДБ

ЧЛ.КОР. ВАСИЛ ПРОДАНОВ
ДИРЕКТОР НА ТНИ

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн