Архив - Новини 2016-2017
 
 


Тракийски дружества
СТДБ организира мълчаливо шествие-протест в защита на моралните и имуществени права на тракийските бежанци

На 16 април 2016 г. от 15:00 до 16:00 ч., СТДБ организира мълчаливо шествие-протест в защита на моралните и имуществени права на наследниците на бежанците от Тракия и Мала Азия и за обединението на гражданското общество и държавните институции в името на националното единение, националната идентичност и националните ценности.

Маршрут на шествието: ОТ АЛЕЯТА НА ВЪЗРОЖДЕНЦИТЕ В БОРИСОВАТА ГРАДИНА ПО БУЛ. „ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ“ ДО ВЕЧНИЯ ОГЪН - ПАМЕТНИКА НА НЕЗНАЙНИЯ ВОЙН.

Мълчаливото шествие-протест не носи политически характер и не е адресирано срещу която и да е политическа партия в България.

Мероприятието няма да  носи негативни, а градивни послания, целящи решаването на проблема с компенсацията на тракийските бежанци и тези от Мала Азия, като и подпомогне правителството на Република България в политиката му да поставя по-решително тези искания пред Република Турция и европейските институции.

Петицията, която ще бъде огласена пред легацията на Република Турция, ще бъде връчена и на посланика на Кралство Холандия като държава, председателстваща ЕС, за да бъде потърсено съдействието и на европейските институции.

Подробности ще бъдат публикувани на сайта в рубриките СЪБИТИЯ - НАЦИОНАЛНИ  и АКТУАЛНО - В МЕДИИТЕ.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн