Архив - В медиите 2011-2019
 
 


Тракийски дружества
Официално откриха клуба на Тракийско дружество „Лазар Маджаров”

Кметът Кольо Милев присъства на официалното откриване на нова клубна база на Тракийско дружество „Лазар Маджаров” в Сливен.
„Възхитен съм от инициативата, която има в ръководството и в членовете на това дружество, защото вие продължавате традициите и се борите за отстояване на правата си. Дано на територията на нашата община има повече такива организации, които да поддържат духа на хората”, каза кметът Кольо Милев на тържествения водосвет.
Г-н Милев изрази радостта си от това, че базата е възстановена за кратък срок, след предоставянето й от общината и увери присъстващите, че тепърва може да помага за подобряване условията в нея.
Гости на празника бяха Кольо Милев, кмет на Община Сливен, Красимир Премянов, председател на Съюза на тракийските дружества в България, Кирил Киряков, председател на клуба в Сливен, членовете на дружеството и граждани.
Тържествен водосвет обслужи отец Методий. След това гостите бяха посрещнати по стародавна българска традиция с хляб и сол. Тракийски народни песни изпълни фолклорния колектив към дружеството.
Клубната база на тракийците в Сливен е предоставена за ползване след решение на Общинския съвет и се намира на бул. „Братя Миладинови” 18.

Радио „Сливен Нет”

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн