Архив - Новини 2014-2015
 
 


Тракийски дружества
Стефан Начев получи отличието „Почетен гражданин на Хасково”, присъдено посмъртно на вуйчо му К. Карамитрев

На тържествена церемония в ДТ "Иван Димов" на 8 септември по повод на Деня на Хасково, Стефан Начев - племенник на г-н Костадин Карамитрев, възродител на националното тракийско движение, получи отличието „Почетен гражданин на Хасково”, присъдено посмъртно на вуйчо му.

Припомняме, че предложението за удостояването на К. Карамитрев със званието „Почетен гражданин на Хасково”, бе направено от Инициативен комитет начело с Кр. Премянов - председател на СТДБ и участници: акад. Стефан Воденичаров - председател на БАН, акад. Георги Марков, Иван Гранитски - издател, Никола Инджов - поет, публицист и преводач, проф. Стати Статев - ректор на УНСС, Никола Инджов и др.,  и  подкрепя решение на Върховния комитет на СТДБ.

От Съюза на тракийските дружества в България поздравиха жителите на Хасково в лицето на кмета на града Георги Иванов и председателя на Общинския съвет Иван Иванов и благодариха за уважението към един от съвременните символи на тракийското движение у нас.

Членът на ЦР на СТДБ Краснодар Беломорски прочете и връчи поздравителния адрес от името на Председателя на СТДБ Красимир Премянов  и подари на кмета на Хасково портрет на Капитан Петко Войвода.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн