Архив - Новини 2018-2019
 
 


Тракийски дружества
Тракийското дружество в с. Генерал Инзово тържествено чества 175 години от рождението на Капитан Петко войвода

На 23 август 2019 година, тракийското дружество в с. Генерал Инзово, редовен член на СТДБ, организира тържествено честване на 175 години от рождението на Капитан Петко Войвода.

Организатори на събитието са местното тракийско дружество „Капитан Петко Войвода”, кметството, читалището и клубът на пенсионера, със съдействието и подкрепата на община Тунджа.

По традиция, празникът се проведe на площад „Тракия”, на който през 2005 година е издигнат паметник на тракийските бежанци. Тази година се навършват и 94-години от заселването на 275 семейства тракийски бежанци в село Генерал Инзово.

Официални гости на тържеството бяха Георги Георгиев – кмет на община Тунджа, Галин Пантелеев – кмет на с. Генерал Инзово, Кр. Премянов – председател на Съюза на тракийските дружества в България, Михаил Вълов – заместник –председател на ЦР на СТДБ и председател на Тракийско дружество „Тракия” в Ямбол.

Тържеството започна със слово на Маринка Василева - председател на местното тракийско дружество. Приветствия към инзовци и гостите поднесоха кметът на община Тунджа и председателят на СТДБ. Поднесени бяха венци и цветя пред паметника на тракийските бежанци - олтар на тракийската памет.

Празникът завърши с концерт.
 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн