Архив - Събития-Регионални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
В Хасково честваха 118-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание

Хасковското тракийско дружество „Г.Сапунаров“ с председател К. Сарджев взе участие в общоградското честване на 118-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание.

В словото си кметът на община Хасково Станислав Дечев заяви, че борбата за свобода е свещен дълг за всеки българин и подчерта: „Нека и ние днес имаме силата и смелостта да изпълняваме своя дълг към България с мъдрост, достойнство и вяра! Дълбок поклон пред героите! Бог да пази България!“

В официалното честване на годишнината от избухването на Илинденско-Преображенското въстание участваха председателят на общински съвет Хасково Таня Захариева, заместник областният управител на Хасково Виолета Желева, командирът на Военното формирование в Хасково подп. Светослав Годинов, заместник-кметовете на община Хасково Мария Вълчева, Динко Тенев, Танер Емин, главният секретар на Областна администрация Хасково Стефан Танев, представители на патриотични организации, общественици и граждани.

Церемонията завърши с изпълнение на фолклорна група „Тракийска дъга“ при НЧ „Тракия 2008“ с ръководител Недялка Демирева. Изпълнението на тракийския химн „Ясен месец“ развълнува присъстващите на мероприятието, които запяха песента.

Цветя в памет на героите бяха поднесени от кметската и областна управа, от ТД  „Г.Сапунаров“, НЧ „Тракия 2008“и тракийци от Хасково.

 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн