Архив - Събития-Регионални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
По инициатива на тракийското дружество „Георги Сапунаров и читалище „Тракия 2008“ Борис Младенов е обявен посмъртно за Почетен гражданин на Хасково

По инициатива на тракийското дружество „Георги Сапунаров“, Хасково с председател  Кирил Сарджев и читалище „Тракия 2008“ е събрана подписка и създаден Инициативен комитет от почетни граждани за удостояване на г-н Борис Младенов (1920-1987) със званието „ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ХАСКОВО“ – посмъртно, по случай 100 години от рождението му. Предложението е придружено от подписка на над 400 граждани на Хасково, сред които са много дейци на културата  в града и членовете на тракийското дружество.

Борис Младенов е дългогодишният хоров диригент и художествен ръководител на представителния Ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ (от 1973г.) и диригент на Смесен хор „Родна песен“. Под негово ръководство, след многобройни успехи „Китна Тракия“ получава заслужено признание – през 1979 г. му е присъдено званието „Представителен“.

С цялостната си дейност Борис Младенов допринася за многобройните награди на ансамбъла и смесения хор, а признателните тракийци и граждани на Хасково днес се отблагодаряват на своя хоров диригент и художествен ръководител.

На 30 юли 2021 г. Борис Младенов е обявен посмъртно за Почетен гражданин на Хасково.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн